Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Η ύλη είναι ενέργεια συμπυκνωμένη. Ανάλογα τις συχνότητες ,το πώς δονούνται στο εσωτερικό τους οι μορφές, ορισμένες  γίνονται αντιληπτές και άλλες όχι από τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρειαστήκαμε να εφεύρουμε τα μικροσκόπια για να μπορέσουμε να δούμε τα μικρόβια και ανακαλύψαμε τις υπέρ ιώδεις και υπέρυθρες ακτίνες.
Η μεγάλη ποικιλία διαφοροποίησης  της ύλης  που κρύβεται   πάνω και κάτω από το φάσμα αντίληψης του ανθρώπου, έχει δημιουργήσει υπέρ-διαστάσεις και υπό-διαστάσεις.
Αυτές μπορούν να ερευνηθούν εμπειρικά από τον άνθρωπο όχι από τις 5 αισθήσεις του τρισδιάστατου, αλλά από τις διάφορες υπεραισθήσεις που έχει μέσα του σε κατάσταση ατροφίας.
Οτιδήποτε δεν εξασκείται ατροφεί. Έτσι με το πέρασμα των καιρών και την μόνη ενδυνάμωση του διανοητικού  στο δυτικό κόσμο μέχρι εκφυλισμού, ο άνθρωπος έχασε τα αισθητήρια όργανα του υπέρ και του υπό των τριών διαστάσεων του Ευκλείδη.
Η ενδυνάμωση του διανοητικού κέντρου στον άνθρωπο σε βάρος των υπολοίπων έχει φέρει μια ανισορροπία και έναν εκφυλισμό, σε τέτοιο στάδιο που ο άνθρωπος κλεισμένος στα όρια μιας διανοητικής τρισδιάστατης λογικής αδυνατεί να αντιληφθεί τις συμπαντικές αλήθειες. Έρμαιο της άγνοιας έχει δημιουργήσει  μια ακολουθία  λάθους και πόνου, μιας και ο πόνος είναι η συνέπεια του λάθους.
Η ενδυνάμωση χωρίς ισορροπία του διανοητικού έφερε τη διαχωριστικότητα των πραγμάτων, τη διαμέλιση της αλήθειας σε τομείς , ώστε καθένα διανοητικό να μπορεί να χωρέσει και να έχει ένα κομμάτι ώστε να ικανοποιεί την επιθυμία του εγώ της διαχωριστικότητας, της ψεύτικης ατομικότητας!
Η επιθυμία είναι το εγώ.Η επιθυμία φέρνει τον πόνο. Η ευτυχία είναι θεϊκή, κάθε θεϊκό ανήκει στο αιώνιο. Η επιθυμία γεννιέται και πεθαίνει στο χρόνο. Το εγώ, ο εαυτός μου ανήκει στο χρόνο. προβάλλεται μέσω της προσωπικότητας και πεθαίνει μαζί της. Στο τάφο μένουν το υλικό σώμα με το ενεργειακό του πεδίο(αιθερικο)  να αποσυντίθενται , και η προσωπικότητα που μπορεί να αντέξει πολύ καιρό ανάλογα με το πόσο ισχυρή ήταν εν ζωή και πόσο την ενθυμούνται .ΟΙ ενεργειακές αξίες συνεχίζουν . Επανεσαρκωνονται ώστε να ξαναμπούν σε μια άλλη προσωπικότητα και ανάλογα να ικανοποιήσουν  τις διάφορες επιθυμίες που είχαν ανικανοποίητες. Άλλωστε είναι όλα θέμα έλξεως. Αυτές οι ενεργειακές αξίες που βγαίνουν από το ηλεκτρικό  σοκ του θανάτου είναι ηλεκτρομαγνητικές και μέσα τους εμπεριέχουν (διορατικά εμφανές)   το εγώ.
Το εγώ είναι  επιθυμίες, τα πάθη ,οι αναμνήσεις,  αμαρτίες , λαγνεία, απληστία, φθόνος κ.τ.λ.  Είναι η αιτία της διαχωριστικότητας, είναι το λάθος, είναι ο πόνος. Είναι όλα τα παραπετάσματα ανάμεσα στα μάτια μας και την αλήθεια.
Το εγώ αποτελείται από σώμα ενέργεια και συνείδηση.
Το εγώ έχει συνείδηση παρμένη από εμάς χωρίς την συγκατάβαση μας. Όλες αυτές οι επιθυμίες έχουν τη δική μας συνείδηση για να έχουν ζωή. Είναι υπάρξεις μέσα μας.
Ενέργεια παίρνουν  κάθε φορά που ενεργούν αντί για εμάς, κυβερνόντας τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Πόσες φορές ενεργούμε κάτω από τη επήρεια των παθών μας? Φόβοι, μίση, λαγνεία, εγωισμοί μας κυριεύουν και μας δίνουν κάθε φορά και έναν άλλο εαυτό. Πραγματικά όλοι μας μέσα μας φέρουμε τόσους εαυτούς όσα και τα ψυχολογικά πρόσθετα, τα εγώ που έχουμε μέσα μας.
Για να έχει ο μέσος άνθρωπος 3%συνειδηση,  το 97% είναι κατειλημμένο από τα ψυχολογικά μας πρόσθετα , τα εγώ.
Μείωση του εγώ της λαγνείας αυτόματα μας δίνει την αρετή της αγνότητας, μείωση του εγώ του μίσους μας δίνει την αρετή της αγάπης. Μείωση ενός εγώ ,αυτόματα μας γυρνά πίσω τη συνείδηση που είχε κλέψει ,  μεταφραζόμενη στην αντίστοιχη αρετή.
Αυτό το σύνολο από ιδιώματα και αρετές όλης της υπάρξεως κάθε ανθρώπου είναι η ψυχή. Πρέπει να φτιάξουμε ψυχή διότι έχουμε μόνο μια ανάκλαση της συμπαντικής ψυχής μέσα μας. Εμψυχωνόμαστε διαλύοντας τα εγώ, γεμίζοντας με αρετές.
Το να έχουμε δημιουργήσει μέσα μας ψυχή είναι το εισιτήριο στην αθανασία, στην ευτυχία. «Τι να κάνω όλα τα πλούτη του κόσμου αν είναι να χάσω τη ψυχή μου?»
Με την είσοδο μας στην αιωνιότητα έρχεται και η σύνθεση, χάνεται η διαχωριστικότητα δεν υπάρχει εγωισμός αλλά ένωση.  Έρχεται η ένωση της ψυχής μας με τη συμπαντική ψυχή, τη μητέρα μας, και αργότερα ενωνόμαστε με τον εσώτερο μας, τον πατέρα μας, το θεϊκό μας ΕΙΝΑΙ .

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι που δεν καταφέρουν να εξαλείψουν το εγώ, μετά  από τις 108 επανερσαρκωσεις που δίδοντα σε κάθε κύκλο ζωής σαν ανθρωποειδές στο φλοιό της γης, ακλουθούν το δρόμο στις υποδιαστασεις της γης. Εννέα ομόκεντροι κύκλοι με κέντρο το πυρήνα της γης αντιπροσωπεύουν ορισμένες κατηγορίες εγώ και επιρροές από πλανήτες. Αυτοί οι υποδιαστατικοι κύκλοι  γίνονται ο τόπος ζωής των νεκρών των χωρίς δικαίωμα επανασαρκωσης .Η εγκλωβισμένη συνείδηση από το εγώ τοποθετημένη μαγνητικά στον κατάλληλο παρασυνειδισιακο κύκλο. Σε κάθε παρασυνειδησιακο κύκλο μέχρι το πυρήνα της γης η  η μηχανικοτητα  και πυκνότητα  μεγαλώνουν περισσότερο. 
Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρωπίνων  υπάρξεων πριν επανασαρκωθουν σε ανθρώπινο οργανισμό ξανά,  περνούν κάποιο διάστημα στον  πρώτο υποδιαστατο κύκλο «κολάσεως». Εκείνοι  που χασανε την ευκαιρία καταδύονται τελειωτικά στους παρασυνειδησιακους κόσμους των 9 κύκλων «κολάσεως». Στον  τελευταίο  κύκλο , περνούν στην τελική αποσύνθεση ονομαζόμενη  «Δεύτερος θάνατος».
Με τη φωτιά του πυρήνα τα  βαριά υδρογόνα , τα εγώ εξαλείφονται.  Η  ψυχική ουσία πλέον καθαρή (ελαφριά) ελευθερώνεται από τη έλξη των περιοχών των εγκάτων  της γης και ακολουθεί  αγνή πια ,ανοδική πορεία προς την επιφάνεια της γης. Αρχίζει μια νέα εξέλιξη που ξεκινάει από το ορυκτό βασίλειο της γης. Προχωρεί  σε φυτικό μετά στο ζωικό και μετά αποκτάει ξανά ανθρώπινη μορφή. Το ορυκτό, το φυτό, το ζώο και ο άνθρωπος έχουν ψυχή. Αυτή η ψυχή είναι η κοσμική συνείδηση. Υπάρχει μόνο μια μεγάλη ψυχή, κοσμική συνείδηση. Η μεγάλη συνείδηση είναι ομοούσια με το αφηρημένο απόλυτο διάστημα. Όλα τα όντα είμαστε ένα στο συμπαντικό πνεύμα της ψυχής.
Σε κάθε κοσμική εκδήλωση  για κάθε ουσία έχουν δοθεί 3.οοο περίοδοι υπάρξεων.
Για το εγώ υπάρχει μόνο το μέλλον της αβύσσου και του δεύτερου θανάτου. Το εγώ δεν μπορεί να ανέλθει πέρα και άνω του ανθρώπινου  βασιλείου.

Πάνω στη ψυχική πορεία ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει θρησκείες. Υπάρχουν οι υποστηριχτές του εγώ, που αναζητούν τη γρήγορη εισχώρηση της ψυχής στην αμαρτία και στην εισαγωγή στις υποδιαστασεις της γης με σκοπό την ανάσταση μέσω του δεύτερου θανάτου. Τα πάθη, επιθυμίες ,το χρήμα, και όλες οι πράξεις μισούς και εγωισμού είναι τα πράγματα που τους χαρακτηρίζουν και θέλουν να περάσουν, μέσω της άγνοιας, στο κόσμο. Έχουν και αυτοί τους δικούς τους παρακινητές και λατρεύουν τους δικούς τους σοφούς και μυητές.


Ο άνθρωπος έχει την τάση από ένστικτο να αποφεύγει οτι τον πληγώνει. Ο σημερινός άνθρωπος έχει ψυχικά τραύματα από τη θρησκεία του. Πληγώθηκε και είναι απογοητευμένος με τα γεγονότα και την διαφοροποίηση της στάσεως των θρησκειών και τους φανατισμούς .Σαν επακόλουθο γύρισε τη πλάτη ασυνείδητα και συνειδητά στα πνευματικά πράγματα και τις πνευματικές έρευνες. Αυτό το λάθος έχει  τους ηθικούς αυτουργούς, τους εκμεταλλευτές και τα θύματα. Το ίδιο έχει γίνει με την πολίτικη και τα κοινά. Ο κόσμος έχει τραυματιστεί ψυχικά από όλα αυτά. Ακόμα και με τη δικαιοσύνη βλέπουμε να υπάρχει μια απέχθεια και μια έλλειψη  εμπιστοσύνης στους νόμους! Η λάθος αντιμετώπιση των ψυχικών τραυμάτων οδηγεί σε λάθη και απαξίωση των πάντων.