Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


Στα σεμινάρια που δίνω σε φίλους μιλάω για το "παράλογο" της προσωπικότητας και τον εγκλωβισμό στο μέσο και όχι στο στόχο!

Τους λέγω οτι κανένας άνθρωπος δε θέλει την
 Ευτυχία μέσω ενός ... π.χ. "πιρουνιού"!!!!

Αν σε κάποιον πεις θες να εισαι ευτυχισμένος με ενα πιρούνι μόνο, η προσωπικότητα θα φύγει από το στόχο που είναι η Ευτυχία και θα μείνει στο μέσον, στο πιρούνι, μειώνοντας την αξία της Ευτυχίας επειδή τα εξομοιώνει!

Αν ρωτήσεις θα σου πούμε οτι θέλουν την Ευτυχία μέσα από την οικογένεια,  τα πλούτη, τα υλικά αγαθά και γενικά με οτι μέσον ο νους τους έχει προγραμματιστεί να βλέπει την αξία!

Μόλις καταλάβει το άτομο οτι εμείς δίνουμε σε οτι θέλουμε την.. αξία,
μόλις καταλάβει το άτομο οτι δεν παίζει ρόλο το μέσον αλλά ο στόχος, θα εκμεταλλεύονται τα εργαλεία που τους δίνονται κάθε στιγμή για την επίτευξη του στόχου τους, θα δημιουργούν λιγότερο χρόνο και φυσικά δεν θα νιώθουν την αδυναμία της έλλειψης μέσων, δεν θα νιώθουν την φαινομενική διανοητική "έλλειψη" και συναισθηματική "ανάγκη" για την ύπαρξη μιας ειδικής "διαδικασίας" που θα τους φέρει το ειδικό "αποτέλεσμα"για να νιώσουν... "γενικά ευτυχισμένοι" !!!


Εχθές σε μια συνάντηση που είχα με μια φίλη , μιλήσαμε για την Ευτυχία της συνείδησης.
Κάθε άτομο , ανάλογα το ποσοστό συνείδησης που το διαπερνά μπορεί να βιώσει την ανάλογη αντίληψη της Ευτυχίας, της πληρότητας.

Το παράδειγμα που έδωσα ήταν το εξής....

" όλοι οι άνθρωποι ζητάνε να γεμίσουν το συνειδησιακό τους μπολ με Ευτυχία.
Η Ευτυχία είναι η θάλασσα, τα άτομα είναι μέσα στη θάλασσα,  το μπολ που βαστάνε το βυθίζουν στις κβαντικές πραγματικότητες που είναι τα όνειρα τους, η θάλασσα, όλα υπάρχουν εκεί!!

Αλλά η μόνη ποσότητα που θα πάρουν είναι η χωρητικότητα του μπολ, της συνείδησης τους, τίποτα παραπάνω!!

Όταν η προσωπικότητα τους, το ΕΓΩ τους νομίζει οτι είναι ενας κουβάς,  ένα βαρέλι, αντι για το μπολ που είναι,  ζητά ποσότητα που είναι βέβαια εκεί,  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η προσωπικότητα νομίζει οτι βυθίζει ενα βαρέλι αλλά γεμίζει μόνο όσο ένα μπολ, και στεναχωριέται, και προσπαθεί, και προσπαθεί....

Όταν η προσωπικότητα ξέρει το επίπεδο της συνείδησης, και ζητάει ποσότητα θάλασσας όσο αντέχει το μπολ της, πάντα θα βρίσκει την Ευτυχία εκεί που την καταλαβαίνει γιατί πάντα υπάρχει, και  πάντα αυτή η διαδικασία λήψης ολικών τέλειων τμημάτων πληρότητας, θα κάνει τη συνείδηση να αναπτυχθεί... από μπολ σε βαρέλι!!! "


 Ειρήνη σε όλους!




ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΕΓΩ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Φίλοι μου αυτά που τώρα ακούγονται στις εκπομπές και από δήθεν αφυπνισμενους , τα έχουμε δώσει...