Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΦίλοι μου, σήμερα θα αναλύσουμε την ιδέα των  Προσυμφωνημένων Ψυχικών Θεμάτων , που ο καθένας μας καλείται να βιώσει σε κάθε ενσάρκωση.
Από την ονομασία καταλαβαίνουμε οτι είναι θέματα ψυχικής εμπειρίας, και λέμε προσυμφωνημένα , επειδή εννοούμε οτι έχουμε από πριν επιλέξει, σαν ανώτερος εαυτός ,τις συνθήκες βίωσης της φυσικής Ζωής μας!

Είναι θα λέγαμε είναι κάτι σαν... ο γενικός ρόλος , που έχει δοθεί και ανάλογα την ποιότητα που έχει ο ηθοποιός, θα  τον "παίξει"  προσπαθώντας να ερμηνεύσει περισσότερο την ουσία του, και να μπορέσει να πάρει την μεγαλύτερη εμπειρία που μπορεί μέσω αυτής της ερμηνείας, ο ρόλος είναι η προσωπικότητα, και ο σκηνοθέτης είναι τα προσυμφωνημένα ψυχικά θέματα, ο ηθοποιός είναι ο αληθινός εαυτός μας, το σενάριο γράφεται εκείνη τη στιγμή και είναι η ελεύθερη βούληση!

Πολλά σημάδια που έχουν εκφράσει τις δυνάμεις κάτω από τις όποιες η κάθε ψυχή ενσαρκώνεται προδίδουν το  βασικό ρόλο της Ζωής του καθένα μας!
  Οι πλανήτες, ο χρόνος, ο χώρος, η φυσιολογία, και άλλα πολλά στοιχεία, έχουν προσδιορίσει το γενικό σχέδιο, που θα βιώσει κάθε προσωπικότητα.

Αυτά όλα τα  ψυχικά προ-συμφωνημένα δεδομένα, είναι τα πεδία όπου μέσα τους θα μπορεί μια προσωπικότητα να βιώσει την εμπειρία που θα θελήσει να εξερευνήσει.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα  είναι κάτω από την τέλεια συχρονιστικοτητα που διέπει το ΟΛΟΝ.

H ιδέα που έχουμε αποκαλέσει η γνώση, το να γνωρίζουμε,  χρησιμεύει και λειτουργεί ως ένα ουδέτερο μέρος. 

 Πεποίθηση-συγκίνηση-δράση.....σκέψη-συναίσθημα-πράξη  είναι τρία πράγματα, κάθε ένα κατέχει και μια πολικότητα,   δημιουργούν  έξι απόψεις, 3 θετικές και 3 αρνητικές.

Έτσι, γνωρίζοντας τον Εαυτό μας, τον   ουδέτερο Εαυτό μας, το υπομόχλιο, τη πύλη  μέσω της οποίας η ίδια η ύπαρξή μας αδειάζει μέσα στη φυσική πραγματικότητα,  δημιουργούμε ένα πρίσμα.

Ένα τριπλό πρίσμα, με το  πολωμένο "αρνητικό"  του.  Αλλά ουσιαστικά, είναι ένα τριπλό πρίσμα, των πεποιθήσεων, συναισθημάτων και φυσικής δράσης.

 Ας τοποθετήσουμε αυτή την ιδέα στο τριπλό τύπο  εκδήλωσης,  που ονομάζεται  "Δες το,   νιώσε το,   να είσαι  αυτό."

Η ιδέα είναι οτι, η γνώση , ο ουδέτερος Εαυτός μας που γνωρίζει , αποδίδεται σε ένα
πρότυπο που ορίζεται από:
 1) ένα όραμα ή σχέδιο,
  2) από μια «αίσθηση» ή
"Συγκίνηση" που, υπό αυτή την έννοια, είναι η αρχή της δραστηριοποίησης της ενεργειας στη πολωση, η ενεργοποιητικη
αρχή, και 
  3) το  " να είσαι αυτό" ,  τη φυσική εξωτερική πράξη,  ή  " η αρχή της δράσης" .


 Όλα και τα τρία είναι απαραίτητα.  Και η ισορροπία των πόλων μεταξύ  τους, αυτών των τριών,
είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ή να είναι σε θέση να δημιουργήσουν , μια  οποιαδήποτε φυσιολογική
εκδήλωση , που θα εκφραστεί στη συνέχεια  ολικώς , αυτό που αποκαλούμε "προ-συμφωνίες"
ή το γενικό θέμα της ζωής,  της επιλεγμένης διάρκειας ζωής, μιας προσωπικότητας.

Η προσωπικότητα,  δημιουργήθηκε από τα τμήματα του προτύπου  των τριών απόψεων του πρίσματος,( των πεποιθήσεων, της συγκίνησης και  της φυσικής  δράσης)  είναι υπεύθυνη  για την ανά πάσα στιγμή έκφραση του κάθε ιδιαίτερου σημείου  στη διαδρομή που ζούμε ως ψυχή, στις  κάθε ιδιαίτερες αντανακλάσεις που δημιουργούμε στη ζωή μας.

Η άποψη της προσωπικότητας  αντανακλάται  από τα θέματα που   βιώνουμε,  υπό οποιοδήποτε
τρόπο η ελεύθερη βούληση της,  έχει αποφασίσει να τα εξερευνήσει.

 Έτσι η προσωπικότητα είναι  κατά αυτή την έννοια ,  μια "τεχνητή" ή "ευέλικτη" δομή, η οποία μπορεί να μεταλλαχθεί σε κάθε άλλου είδους προσωπικότητα  μέσα σε μια στιγμή.

 Γι 'αυτό λέμε οτι, "Δεν πρέπει , αναγκαστικά, να βιωθεί κάτι με συγκεκριμένο τρόπο"!!!


 Μπορεί να υπάρχουν προ-συμφωνίες, αλλά σε καμία περίπτωση  οποιαδήποτε προκαθορισμένη ιδέα ή σχέδιο που πάτε να βιώσετε σε κάθε συγκεκριμένη ζωή,  πρέπει να βιωθεί  μέσω της αρνητικής πολικότητας , μέσω διαχωριστικοτητας από το ΟΛΟΝ,  μέσω έλλειψης της ολότητας του εαυτού μας.


Και πάλι, αυτές οι  προ-συμφωνίες , μπορούν όλες να "συμφιλιωθούν" και να μετατραπούν σε ένα θετικό τρόπο βίωσης των.

Όταν ευθυγραμμίζουμε  τη συνολική ενέργεια της προσωπικότητας μας με τον ανώτερο  Εαυτό, όταν συγχρονιζόμαστε και έχουμε ισορροπήσει τη πολικότητα  στις τρεις απόψεις της δομής της προσωπικότητας μας(σκέψη, συναίσθημα, πράξη),  οι τρεις απόψεις της προσωπικότητας έχουν ισορροπήσει με την ενέργεια της γνώσης . 

Θα επιτευχθεί έτσι  ισορροπία μεταξύ της πολικότητας της φυσικής και μη-φυσικής πραγματικότητας  και αναβαθμιζόμαστε στο να  γίνουμε ένα με τον Ανώτερο Εαυτό μας.

Και θα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο της φυσιολογικής εκδήλωσης για την  συγκεκριμένη ζωή, για το συγκεκριμένο κομμάτι  της υπέρ-ψυχής ,  που  το βιώνουμε σαν  μια ενσάρκωση.

Μετά θα επιλέξουμε σαν ανώτερος εαυτός, σαν επίπεδο ψυχής, τις επόμενες προ- συμφωνίες για το επόμενο βασικό θέμα, που θα βιώσει μια καινούργια διαφορετική  δομή προσωπικότητας.

Αυτός είναι ο  κύκλος της επανα-σάρκωσις της ψυχής στο φυσικό πεδίο, κάθε φορά , κάτω από ορισμένα προ συμφωνημένα ψυχικά θέματα,  που είναι υποχρεωμένη να βιώσει η προσωπικότητα υπό οποιονδήποτε τρόπο αυτή θελήσει!


Ειρήνη σε όλους!