Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Καθόμαστε και μιλάμε συνέχεια για το πόσο κακομεταχειριζόμαστε τη ζωή μας σε όλους τους τομείς.Σχεδόν όλα πάνε χάλια και είμαστε εμπλεκόμενοι στο όλο κακό, ο καθένας με το μερίδιο των πράξεων η μη πράξεων του.
Η λύση ειναι πολύ απλή, μέσα μας....
Στοχαστείτε λίγο...η ζωή του ανθρώπου δεν είναι μόνο υλική, όλα τα συναισθήματα, οι αρετές, η αγάπη, το κάλο... όλα αυτά ανήκουν στο πνευματικό κόσμο του ανθρώπου, ανήκουν έστω σε κάποια ηθική μέσα μας, ανήκουν σε κάποια πιστεύω , σε κάποια θρησκεία να το πω και έτσι.
Το σύστημα που ζούμε τώρα,  και γενικά σε όλα σχεδόν τα κράτη που ακολουθούν αυτό το ανεξέλεγκτο εμπόριο.....το ελεύθερο εμπόριο  και γενικά το εμπόριο σαν πρωτεύον παράγοντα επικοινωνίας,  λειτουργεί με  αριθμούς, νούμερά, ποσά, μεγέθη, στατιστικές, κέρδη και χασούρα. Έχει χαθεί το πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου. Έχει χαθεί η αξία της ζωής, της βοήθειας, της καλοσύνης....δεν πάνε βλέπετε μαζί με τη διαλεκτική των λογιστικών.
Δεν πάνε μαζί με την ανάπτυξη, με τα κέρδη, το να έχω κι άλλα...κι άλλα...κι ααλλλααα ,  χωρίς να με νοιάζει σε ποιον θα λείψουν, αν θα έχουν όλοι, αν μετά από καιρό μπορεί να μην έχω και γω.....Τίποτα! Αριθμοί στη θέση ανθρώπων, το πνευματικό στοιχείο του ανθρωπίνου ζώου συνεχώς εξαφανίζεται.
 Μετά παραπονούμαστε γιατί είμαστε ζούγκλα. Εκεί.... να τα ανεχόμαστε όλα αυτά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε ορισμένα παθη, επιθυμίες, λιγούρες και ζήλιες ,τόσο μηδαμινές μπροστά στο καλό της ανθρωπότητας....
Καθένας βλέπει στον άλλο τα χάλια του! Είναι υπνωτισμένοι σαν ρομπότ προγραμματισμένοι να είναι δούλοι για τους λίγους με τη δικαιολογία οτι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.  Κατά βάθος ξέρουν οτι και αυτοί τα ίδια είναι, και τα ίδια με τους λίγους θα έκαναν, γιατί δεν υπάρχει το πνευματικό στον άνθρωπο πλέον! Σαν το χειρότερο των ζώων, θέλουν την επιβίωση, το συμφέρον, τη διασκέδαση , τη φιλοδοξία και μετά μπορεί , καμιά φορά να νιώσουν , για λίγο πάλι, τύψεις!
Η λύση είναι μέσα μας, είναι η επαναφορά στο πνευματικό του ανθρώπου, της ολικής σωστής λειτουργίας μας ,στην εσωτερική παρατήρηση,  στην ενότητα με τους άλλους....αγάπη λίγο αγάπη αληθινή....όχι μόνο σε αυτούς που κρίνουμε σωστούς,  εμείς οι αναμάρτητοι.!
Επιτελούς ας βάλουμε κριτήριο τη καρδιά αντί για το φόβο και το μυαλό μας και τις άπειρες επιθυμίες.
Αν δεν γίνει έτσι..κανένα κόμμα- πολίτευμα θα μπορέσει να φέρει πίσω τη πραγματική ευτυχία στη κοινωνία.
Ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.
Πρέπει όλοι μας να ξεκινήσουμε την εσωτερική μας επανάσταση, της καρδιάς και του πνεύματος.
Ότι άλλο και να κάνουμε απλά θα αλλάξουμε τα πρόσωπα και όχι το σύστημα.
Ξεκινήστε από τώρα και αφήστε τις δικαιολογίες του φόβου του Πόντιου Πιλατου!
Αρχίστε από τα απλά , δώστε ένα πιάτο φαΐ στους ζητιάνους που ανοίγουν τους κάδους σκουπιδιών.
Η αλλαγή θα έρθει σιγά σιγά, πρώτα μέσα μας, δώστε εσείς το παράδειγμα και μην είστε πρόβατα.Μην περιμένετε τους άλλους να κάνουν για να ακολουθήσετε μετά!
Κάντε το στην αρχή για αυτούς που αγαπάτε, μετά θα το κάνετε για τη φύση...για το θεό....αφού τον αγαπήσετε ξανά! Μέσα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΕΓΩ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Φίλοι μου αυτά που τώρα ακούγονται στις εκπομπές και από δήθεν αφυπνισμενους , τα έχουμε δώσει...